17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Jehněčí po sardsku

Název Množství a jednotka
jehněčí plec 800-1000 g
česnek 6 stroužků
uzená slanina 150 g
rajčata 3-4 ks
citron 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 03 h.
Mamut :-)



Postup
Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech prošpikujeme slaninou. Ze všech stran osolíme, hodně potřeme utřeným česnekem, česnek vetřeme i do zářezů. Maso celé potřeme olivovým olejem a vložíme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenou slaninou. 3 - 4 rajčata nakrájíme na osminky a obložíme jimi maso. Jeden citrón zbavený kůry nakrájíme na kolečka a přidáme k rajčatům. Druhý citrón vymačkáme a polijeme jím maso. Do rajčat přidáme dvě lžíce medu, pekáč zakryjeme a pečeme pomalu bez podlití asi 1,5 - 3 hod. (podle tuhosti masa) doměkka. Pokud se maso shora připéká, poléváme maso vypečenou šťávou. Před dopečením potřeme maso medem a dopečeme odkryté dozlatova. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovou přílohou.

Tip:
Čím kvalitnější a voňavější slaninu použijeme, tím bude výsledek dokonalejší.


 


RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...